دسته‌بندی نشده

راهنمای کامل مراحل دریافت گواهینامه ماشین

می‌توان گفت اکثر افراد همواره در برهه‌ای از زمان، رویای رانندگی کردن را در سر داشته‌اند و برای رسیدن به 18 سالگی روزشماری کرده‌اند. امروزه دیگر رانندگی کردن یک رویا نیست بلکه تبدیل به یکی از نیازهای بشر شده است و توصیه می‌شود که بعد از رسیدن به سن قانونی، حتما برای یاد گرفتن آن اقدام کنید.

برای دریافت گواهینامه و آموزش رانندگی شما نیاز دارید تا مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید که یکی از مهم‌ترین آن‌ها شرکت در کلاس‌های فنی است. داشتن این دانش در کنار یک سری شرایط خاص باعث می‌شود تا بتوانید نهایتا با موفقیت گواهینامه رانندگی خود را دریافت کنید. در این مقاله از یارایدک بزرگترین مرکز فروش قطعات ماشین، تمام مراحلی که باید طی کنید را برای شما شرح می‌دهیم تا کاملا آگاهانه این مسیر را آغاز کنید.

مراحل دریافت گواهینامه ماشین

شرایط گرفتن گواهینامه

داشتن گواهینامه این اجازه را به شما می‌دهد تا با اطمینان خاطر بیشتر، پشت فرمان اتومبیل نشسته و رانندگی کنید؛ اما برای دریافت این مجوز، شرایط خاصی لازم است. اولین شرط لازم برای دریافت گواهینامه، شرط سنی است. شما برای اینکه بتوانید اقدام به گرفتن گواهینامه کنید، لازم است که 18 سالتان تمام شده باشد. یعنی شما می‌توانید بعد از گذراندن دوره دبیرستان خود به سرعت برای دریافت گواهینامه اقدام کنید.

یکی دیگر از شرایط برای دریافت گواهینامه، تایید سلامت جسم و روح شما توسط پزشک معتمد است. برای اطمینان از سلامتی کامل باید حتما به مرکزی که آموزشگاه رانندگی به شما معرفی می‌کند، مراجعه نمایید تا معاینات لازم برای شما انجام شود؛ سپس پاسخ نهایی را به آموزشگاه خود تحویل دهید.

مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه ماشین

بعد از اینکه واجد شرایط بودن شما برای دریافت گواهینامه رانندگی ماشین تائید شد، لازم است تا مدارک مورد نیاز را به آموزشگاه رانندگی مورد نظر خود ارائه دهید. یکی از مدارکی که باید به همراه داشته باشید، کارت ملی هوشمند و کپی از پشت و روی آن است. به همراه داشتن شناسنامه و همچنین کپی از صفحه اول آن نیز الزامی است.

دقت کنید که حتما 6 قطعه عکس پرسنلی 3 در 4 با کیفیت بالا و مناسب برای روند ثبت ‌نام و همچنین درج بر روی کارت گواهینامه به همراه داشته باشید و به آموزشگاه ارائه دهید. توجه کنید که عکس گواهینامه باید به صورت تمام رخ باشد و همچنین برای آقایان بدون ریش و موی بلند و برای خانم­ها با حجاب کامل باشد.

کد پستی منزل خود و یا محلی که می‌خواهید گواهینامه‌تان به آنجا پست شود را نیز باید به همراه خود داشته باشید تا بعد از اتمام جلسات آموزش و نهایتا قبولی در آزمون‌های مربوطه بتوانید کارت گواهینامه خود را تحویل بگیرید.

مراحل دریافت گواهینامه

در قسمت‌های قبلی به بررسی شرایط لازم و همچنین مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهینامه ماشین پرداختیم. حال قصد داریم تا مراحلی را که باید طی کنید تا موفق به دریافت گواهینامه شوید، به صورت جزئی‌تر بیان کنیم.

1- ثبت نام

برای ثبت‌نام شما باید بعد از مراجعه به آموزشگاه و ارائه مدارک مورد نیاز، هزینه لازم برای دریافت گواهینامه را پرداخت نمایید. بعد از انجام این مراحل برای شما کارتکس گواهینامه رانندگی صادر خواهد شد. برای اینکه کارتکس شما تکمیل شود، باید تمام کلاس‌های تئوری و عملی خود را به طور کامل سپری کنید.

2- تعیین گروه خونی

قبل از اینکه اقدام به دریافت گواهینامه رانندگی کنید، لازم است که از گروه خونی خود اطلاع داشته باشید. برای این کار شما می‌توانید به یکی از آزمایشگاه‌ها در سطح شهر مراجعه کرده و آزمایش مربوط به تعیین گروه خونی را انجام دهید. نیازی به ارائه برگه آزمایش به آموزشگاه رانندگی نیست و تنها اطلاع شما از نوع گروه خونی خود کفایت می‌کند.

3- معاینه چشم

بعد از انجام مراحل فوق، آموزشگاه رانندگی شما را به یک چشم پزشک ارجاع می‌دهد. چشم‌پزشک به‌طور کامل چشمان شما را معاینه کرده و در صورت سلامت کامل و یا نیاز به عینک، شما را راهنمایی می‌کند. اگر چشمانتان ضعیف باشد باید عینکی دقیقا مطابق با درجه چشمانتان تهیه کنید. این موضوع بر روی کارت گواهینامه‌تان درج خواهد شد.

4- شرکت در کلاس‌های تئوری آیین‌نامه و فنی

شما باید به طور کلی در 6 جلسه کلاس تئوری آیین‌نامه و 2 جلسه کلاس فنی شرکت نمایید. مدت زمان هر جلسه 2 ساعت بوده و حضور شما در این کلاس‌ها الزامی است. قوانین برخی از آموزشگاه‌ها به این صورت است که شما در صورت غیبت در یک جلسه، از شرکت در ادامه جلسات محروم خواهید شد.

در 2 جلسه کلاس فنی، به شما آموزش‌های موردنیاز داده می‌شود تا در صورت بروز برخی مشکلات برای خودرو، تا حدی قادر به تعمیر آن باشید. در 6 جلسه کلاس تئوری آیین‌نامه نیز، قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی به شما آموزش داده می‌شود که دانستن آن‌ها برای کلاس‌های عملی که در ادامه به توضیحشان خواهیم پرداخت، لازم و ضروری است.

5- شرکت در کلاس‌های عملی شهری

بعد از اینکه به‌طور کامل در کلاس‌های تئوری و فنی شرکت کردید و تمام نکات مربوطه را به‌خوبی فرا گرفتید، نوبت به شرکت در کلاس‌های عملی می‌رسد. کلاس‌های عملی 12 جلسه 2 ساعته هستند که شما باید در تمام آن‌ها حضورداشته باشید و در صورت غیبت، موظف هستید تا جریمه نقدی آن را پرداخت کنید. جلسات کلاس عملی معمولا به این صورت است که 11 جلسه آن را در روز برگزار می‌کنند و یک جلسه از آن‌که اغلب جلسه آخر است را به آموزش رانندگی در شب اختصاص می‌دهند تا شما به‌خوبی با میدان دید در شب آشنا شوید.

در کلاس‌های عملی به آموزش رانندگی از صفر تا صد پرداخته می‌شود. در این کلاس‌ها تمام زیر و بم و نکات مختلفی که باید برای رانندگی بلد باشید را به شما آموزش می‌دهند. انواع مختلف پارک اتومبیل، رانندگی در جاده‌های سرازیری و سربالایی، انواع دور زدن‌ها و … از مواردی هستند که در کلاس عملی به شما آموزش داده خواهند شد.

6- امتحان آیین‌نامه

آزمون آیین‌نامه به طور کلی، یک آزمون دو مرحله‌ای است. مرحله اول این آزمون در آموزشگاه و پس از گذراندن جلسات تئوری برگزار می‌شود که البته در برخی موارد الزامی نیست و باید درباره آن از مسئول مربوطه سوال کنید. برای قبولی در آزمون مقدماتی شما باید علاوه بر تسلط کافی به محتوای کتاب، مطالبی که در جلسات کلاس گفته‌شده را نیز کاملا به خاطر داشته باشید. تعداد سؤالات این آزمون 30 عدد بوده و مدت‌زمان پاسخگویی به آنها 20 دقیقه است. بعد از اتمام وقت، مربی پاسخنامه شرکت‌کنندگان را تصحیح می‌کند. برای اینکه از این مرحله عبور کرده و به آزمون مرحله دوم برسید باید بتوانید حداقل نمره 26 را کسب کنید. نمرات پس از آزمون، توسط مسئول مربوطه به اطلاع شما خواهد رسید.

مرحله دوم این آزمون از حساسیت و همچنین پیچیدگی بیشتری برخوردار است. در این آزمون‌ها امکان تقلب وجود ندارد؛ چرا که سؤالات شرکت‌کننده‌ها با یکدیگر متفاوت است. پس شما حتما باید تسلط کافی بر روی قوانین و آیین‌نامه رانندگی داشته باشید. برای قبولی در آزمون مرحله دوم نیز شما به کسب نمره 26 نیاز دارید. سؤالات این آزمون اغلب مربوط به تابلوهای راهنمایی رانندگی و مسائل فنی آموزش داده شده در کلاس، هستند.

7- امتحان شهری

بعد از اتمام جلسات عملی، شما باید خود را برای شرکت در امتحان شهری آماده کنید. برای قبولی در این آزمون شما باید مهارت رانندگی بالایی داشته باشید؛ زیرا در کنار شما یک افسر راهنمایی و رانندگی خواهد نشست که ممکن است سخت‌گیر و جدی باشد و این موضوع باعث مضطرب شدن شما خواهد شد. استرس باعث می‌شود تا نتوانید مهارتتان را به‌خوبی نشان دهید. پس بهترین روش این است که تصور کنید در کنار مربی خودتان نشسته‌اید و در کمال آرامش رانندگی کنید.

در این امتحان افسر از شما انجام پارک دوبل، دور دو فرمان و سایر آموزش‌هایی را که در 12 جلسه گذرانده‌اید، درخواست می‌کند. ممکن است به دلایل مختلف مثل خاموش کردن اتومبیل و … شما نتوانید در این آزمون موفق شوید و به خاطر نمره منفی‌ها، مردود شوید. در این صورت شما باید هزینه‌ای را مجدد پرداخت کنید تا بتوانید دوباره آزمون دهید. همچنین در صورت مردود شدن، آموزشگاه برای شما جلسه عملی اضافه خواهد گذاشت که شما موظف هستید هزینه آن را نیز پرداخت کنید. بعد از قبول شدن در این آزمون شما توانسته‌اید تمام مراحل را پشت سر بگذارید و حال باید منتظر گواهینامه خود باشید که به کد پستی شما ارسال خواهد شد.

کلام آخر

امروزه بسیاری از جوانان بعد از شرکت در کنکور سراسری و فراغت از دبیرستان بلافاصله به فکر گرفتن گواهینامه رانندگی می‌افتند. قبل از اینکه برای گرفتن گواهینامه اقدام کنید، بهتر است بدانید که باید از کجا شروع کنید. در این مقاله از یارایدک به‌طور کامل درباره شرایط و همچنین مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهینامه رانندگی صحبت کردیم. همچنین کلاس‌های آیین‌نامه و عملی رانندگی را نیز بررسی کرده و در پایان به ،،،شرح آزمون‌های تئوری و شهری پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *