قطعات خودرو

تشخیص معیوب بودن پمپ سوخت خودرو

وظیفه پمپ سوخت یا پمپ بنزین این است که سوخت لازم از مخزن را به موتور انتقال دهد. اختراع خودرو چالش های مختلفی را برای مهندسان و تولید کنندگان به وجود آورد که یکی از این چالش ها این بود که چگونه می توان سوخت را از مخزن ذخیره آن خارج کرد و مستقیما به داخل موتور هدایت نمود.

اولین مدل های پمپ سوخت برای تحویل سوخت به کاربراتور، به نیروی جاذبه متکی بودند اما با گذشت زمان و پیشرفت در فناوری خودرو ، مخازن سوخت به دلایل ایمنی به عقب خودرو منتقل شدند. از آنجا که خودروها دیگر نمی توانستند برای تحویل سوخت به کاربراتور به نیروی گرانش تکیه کنند، پمپ سوخت مکانیکی اختراع شد. در نیمه دوم قرن بیستم سیستم های سوخت الکترونیکی اختراع شدند. چون ماشین های مدرن به فناوری پمپ سوخت متفاوتی نیاز داشتند، پمپ های سوخت ماشین های امروزی الکترونیکی هستند. این نسخه های مدرن برای اطمینان از راندمان بیشتر در تحویل سوخت، با تنظیم کننده پمپ سوخت کار می کنند.

 

علائم پمپ بنزین فرسوده یا خراب

– بلندشدن صدای ناله از مخزن سوخت

این یکی از اولین نشانه های پمپ سوخت فرسوده است و متاسفانه ، بسیاری از دارندگان وسایل نقلیه نمی توانند تفاوت بین صدای ناله های ناشی از موتور و مخزن سوخت را از هم تشخیص دهند. یک پمپ معمولی زمان خاموش و روشن کردن ماشین و حتی در هنگام رانندگی صدای آرامی دارد. اگر از مخزن سوختتان صدای ناله بلند می شود ، احتمال این که پمپ سوختتان خراب شده باشد وجود دارد. البته ممکن است که درون مخزن سوختتان ، سوخت کافی وجود نداشته باشد یا  سوخت موجود در آن آلوده باشد.

– افت عملکرد موتور

این یکی از مطمئن ترین علائم خرابی پمپ سوخت است. این وظیفه پمپ سوخت است که همواره سوخت را از مخزن به موتور تحویل دهد. اگر با سرعت عادی رانندگی کنید ، ممکن است پمپ باز هم بتواند سوخت کافی را به موتور تحویل دهد و شما متوجه افت ناگهانی عملکرد موتور نخواهید شد، اما اگر با سرعت بالایی در حال رانندگی باشید ، این احتمال وجود دارد که پمپ نتواند مقادیر مناسب سوخت را به موتور عرضه کند و این منجر به افت عملکرد موتور خواهد شد. یکی از راه هایی که می توانید در این باره مطمئن شوید این است که با اتومبیل خود با سرعت بالایی رانندگی کنید تا متوجه شوید که موتور دچار افت عملکرد می شود یا نه. در این وضعیت مشخص می شود که پمپ سوخت قادر به انتقال سوخت کافی به موتور است یا خیر.

 

– به سختی روشن شدن موتور

این موضوع طبیعی است که پمپ های سوخت با گذشت زمان فرسوده شوند و عملکردشان ضعیف شود. گاهی ممکن است پمپ در انتقال میزان سوخت به موتور دچار ضعف عملکرد شود. هنگامی که موتور خودرو را روشن می کنید ، سوخت به سمت محفظه های احتراق سوق داده می شود و فرآیند احتراق آغاز می گردد.

در صورت ضعیف بودن پمپ سوخت، احتمالا موتور قبل از خاموش شدن با تنش رو به رو می شود. البته دلایل دیگری نیز ممکن است باعث ایجاد این وضعیت شوند . با این وجود در صورت بروز علائم دیگر، هرگز نباید از خرابی پمپ سوخت خودرو خود غافل شوید.

 

– از حرکت ایستادن موتور

مسدودشدن انژکتورهای سوخت، وجود آب در سوخت، مشکلات سنسور میل لنگ، عیوب سنسور جریان هوای انبوه، معایب سنسور دمای ورودی هوا  و کویل احتراق معیوب می توانند باعث توقف موتور خودرو شما شوند. با این وجود نباید نسبت به مشکلات احتمالی پمپ سوخت بی تفاوت بود.

یک روش وجود دارد که می توان به کمک آن تفاوت مشکل پمپ سوخت را از دیگر مشکلات احتمالی تشخیص داد. اگر موتور زمانی از حرکت باز ایستد که دمای آن به بالاترین حد خود رسیده باشد ، می توانید نسبت به خرابی پمپ سوخت اتوموبیل خود اطمینان داشته باشید. اگر موتور سوخت کافی دریافت نکند ، به سختی کار می کند و این امر منجر به افزایش دمای کارکرد آن می شود.

– کاهش سرعت موتور در شرایط سخت

رانندگی در سربالایی، حمل بار سنگین  و  رانندگی با شتاب بالا باعث می شوند موتور اتوموبیل شما سخت تر کار کند و به همین دلیل به سوخت بیشتری نیاز دارد. اگر پمپ سوخت خوب کار کند و سوخت کافی برای موتور را فراهم کند ، سرعت موتور کاهش پیدا نمی کند، ولی در غیر این صورت با افت سرعت موتور رو به رو خواهید شد.

هنگام رانندگی در شرایط عادی، شما این علائم بد پمپ سوخت را نخواهید دید ولی اگر موتور سخت تر کار کند نشان دهنده این است که به سوخت بیشتری احتیاج دارد. متاسفانه یک پمپ خراب در این شرایط قادر به مهیا کردن سوخت کافی برای موتور نخواهد بود و به این ترتیب شما شاهد افت قدرت موتور خواهید بود.

 

– انتقال سوخت بیش از حد به موتور

انتقال سوخت بیش از حد به موتور می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن ها معیوب بودن دریچه پمپ سوخت است . اگر این دریچه در زمانی که لازم است به درستی کار نکند، باعث می شود که سوخت به طور مداوم به موتور جریان پیدا کند. همانطور که می دانیم، موتور به مقادیر بسیار دقیقی از سوخت احتیاج دارد و در صورت وجود سوخت بیش از حد در سیستم موتور ، از این سوخت به طور کامل استفاده نمی شود و سوخت اضافی در موتور ذخیره هم نمی شود و به همین دلیل سوخت هدر می رود.

سایر علل احتمالی هدر رفتن سوخت می توانند شامل فرسودگی ترموستات، مشکل در حسگرهای حرارتی، سنسور های کم فشار اکسیژن و … باشند. در چنین شرایطی بهتر است ماشین خود را نزد یک مکانیک ببرید تا علت دقیق این مشکل را تشخیص دهد.

 

– شتاب ناگهانی موتور

هنگامی که شما با سرعت عادی و ثابت در حال حرکت هستید ، اگر یکباره یک افزایش سرعت ناگهانی در موتور خودروتان ایجاد شود و به عبارت دیگر خودرو بدون فشار دادن پدال گاز ، به طور تصادفی شتاب بگیرد، ممکن است پمپ سوخت خودرو شما فرسوده شده باشد.

محتمل ترین توضیح برای این وضعیت، وجود مقاومت نامنظم در درون پمپ است. پمپ با فشار مداوم برای انتقال سوخت به موتور کار می کند و اگر تغییری در مقاومت ایجاد شود ، سوخت بیشتری به موتور انتقال داده می شود و این اتفاق باعث می شود که موتور به طور ناگهانی شتاب بگیرد.

– روشن نشدن ماشین

متاسفانه وقتی موتور روشن نمی شود ، اکثر افراد به خالی شدن باتری ماشین یا مشکلاتی از این قبیل فکر می کنند، در حالیکه خیلی وقت ها مشکل از پمپ سوخت است و نباید نادیده گرفته شود. در صورت بروز این مشکل می توانید فیوز مربوط به پمپ سوخت را با یک فیوز جدید جایگزین کنید و همچنین می توانید فشار سوخت را در مسیر انتقال سوخت خودرو بررسی نمایید.

 

در پایان لازم به ذکر است که آگاهی از علائم مختلفی که نشان دهنده فرسودگی یا خرابی پمپ سوخت هستند به شما کمک می کند تا نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدامات لازم را انجام دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *